Pakasteet
Karjalanpiirakka (riisi), raakapakaste, (L)

Suomalainen ikiklassikko. Maista meidän käsintehtyjä karjalanpiirakoita, joiden ohuet rapsakat kuoret ovat täyttä ruista ja kätkevät sisäänsä täyteläisen riisipuuron.
Karjalanpiirakkamme on Aito perinteinen tuote, koska noudatamme EU:n karjalanpiirakka-nimisuojaa.
Paisto-ohjeet:
Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes puuro alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.
Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.
Ainesosat:
Vesi, laktoositon täysmaitojuoma, ruisjauho, puuroriisi, suola
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 493 kJ / 118 kcal
Rasva: 1,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,6 g
Hiilihydraatit: 21,1 g, josta sokereita 1,3 g
Proteiini: 3,6 g
Suola: 0,6 g
Ravintokuitu: 3,4 g
Peruna-sipulipiirakka, raakapakaste, (VE)

Valikoimaamme kuuluvat myös piirakat, joissa on täytteenä perunaa ja paistettua sipulia. Tämä maistuu vegaaneillekin.
Paisto-ohjeet:
Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes täyte alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla tai öljyllä. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.
Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.
Ainesosat:
Vesi, ruisjauho, lisäaineeton perunahiutale, sipuli, rypsiöljy, suola
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 498 kJ / 119 kcal
Rasva: 2,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2 g
Hiilihydraatit: 19,9 g, josta sokereita 0,8 g
Proteiini: 2,7 g
Suola: 0,7 g
Ravintokuitu: 3,7 g
Vegaanisamosa, raakapakaste, (VE)

Samosat ovat maukkaita intialaisia leivonnaisia, joita voi nautiskella niin lounaalla kuin päivällisellä. Vegaanisen samosamme resepti tulee Rakan kotoa Intiasta. Kaikki samosamme ovat terveellisempää mallia, koska ne paistetaan uunissa sen sijaan, että ne uppopaistettaisiin öljyssä. Samosa maistuu erinomaiselta etenkin chutneyn tai ketsupin kera.
Paisto-ohjeet:
Tasalämmöllä uunissa: Voit ottaa samosat tunniksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 200°C asteessa 25-35 min. Kypsän samosan pohja on ruskea. Täyte on kypsä jo ennen paistamista. Anna seistä 5-10 min paistamisen jälkeen.
Ainesosat:
Vesi, vehnäjauho, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), kukkakaali, lisäaineeton perunahiutale, rypsiöljy, sokeri, suola, inkivääri, mausteet.
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 716 kJ / 170 kcal
Rasva: 7,6 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,2 g
Hiilihydraatit: 21,9 g, josta sokereita 2,4 g
Proteiini: 3,0 g
Suola: 1,0 g
Ravintokuitu: 2 g
Lihasamosa, raakapakaste, (L)

Lihasamosan täyttävät nauta-sikajauheliha, peruna ja intialaiset mausteet.
Paisto-ohjeet:
Tasalämmöllä uunissa: Voit ottaa samosat tunniksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 200°C asteessa 25-35 min. Kypsän samosan pohja on ruskea. Täyte on kypsä jo ennen paistamista. Anna seistä 5-10 min paistamisen jälkeen.
Ainesosat:
Vesi, vehnäjauho, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), laktoositon jogurtti, nauta-sikajauheliha, paprika, lisäaineeton perunahiutale, sipuli, rypsiöljy, sokeri, suola, valkosipuli, mausteet.
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1146 kJ / 274 kcal
Rasva: 17,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,5 g
Hiilihydraatit: 18,9 g, josta sokereita 1,9 g
Proteiini: 11,4 g
Suola: 1,0 g
Ravintokuitu: 2,4 g
Finnabon, kypsä pakaste, (L)

Finnabon-pullassa suomalainen korvapuusti kohtaa Amerikan serkkunsa, cinnamon bunin. Tuorejauhetut kardemumma ja kaneli antavat Finnabonillemme valloittavan maun.
Sulatusohjeet:
Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan. Sulatetusta Finnabonista saa halutessaan taianomaisen air fryerissa (ilmakypsennin, 200°C, 2-3 min)
Ainesosat:
Vehnäjauho, laktoositon vispikerma, vesi, sokeri, laktoositon voi, hiiva, suola, kaneli, kardemumma
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1371 kJ / 328 kcal
Rasva: 11 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,3 g
Hiilihydraatit: 49,5 g, josta sokereita 15,3 g
Proteiini: 5,9 g
Suola: 0,3 g
Ravintokuitu: 1,6 g
Suklaabrownie, kypsä pakaste, (L)

Mehevä amerikkalaistyylinen suklaabrowniemme tyydyttää niin makeannälän kuin suklaanhimon.
Sulatusohjeet:
Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.
Ainesosat:
Sokeri, vehnäjauho, rypsiöljy, laktoositon jogurtti, tuorejuusto, kananmuna, vesi, kaakaojauhe (happamuudensäätöaine: sitruunahappo), laktoositon voi, vaniljasiirappi (säilöntäaineet: E202, E211), suola, kaneli, leivinjauhe
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1790 kJ / 427 kcal
Rasva: 24,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,4 g
Hiilihydraatit: 47 g, josta sokereita 31,7 g
Proteiini: 4,7 g
Suola: 0,5 g
Ravintokuitu: 1,7 g
Omenakakku, kypsä pakaste, (L)

Omenakakkuamme varten keitämme tuoreista omenoista muhennoksen, jonka maustamme kanelilla. Kakkua koristavat pekaanipähkinät.
Sulatusohjeet:
Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.
Ainesosat:
Omena, vehnäjauho, rypsiöljy, sokeri, pekaanipähkinä, kananmuna, laktoositon jogurtti, leivinjauhe, vaniljasiirappi (happamuudensäätöaine: sitruunahappo, säilöntäaineet: E202, E211), kaneli, suola
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1363 kJ / 325 kcal
Rasva: 20,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,9 g
Hiilihydraatit: 31 g, josta sokereita 16,8 g
Proteiini: 4,1 g
Suola: 0,2 g
Ravintokuitu: 2,0 g
Karjalanpiirakka (peruna), raakapakaste, (L)

Leivomme myös perunakarjalanpiirakoita, joiden täyte on keitetty täysmaitoon. Kuoret ovat niin ikään täyttä ruista.
Tämäkin karjalanpiirakkamme on Aito perinteinen tuote, koska noudatamme EU:n karjalanpiirakka-nimisuojaa.
Paisto-ohjeet:
Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes täyte alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.
Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.
Ainesosat:
Vesi, laktoositon täysmaitojuoma, ruisjauho, lisäaineeton perunahiutale, suola
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 485 kJ / 116 kcal
Rasva: 1,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
Hiilihydraatit: 20,9 g, josta sokereita 1,3 g
Proteiini: 3,6 g
Suola: 0,5 g
Ravintokuitu: 3,5 g
Poropiirakka, raakapakaste, (L)

Poropiirakkamme on peruna-sipulipiirakan ja kylmäsavuporon vastustamaton yhdistelmä.
Paisto-ohjeet:
Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes täyte alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.
Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.
Ainesosat:
Vesi, ruisjauho, lisäaineeton perunahiutale, kylmäsavuporo, sipuli, rypsiöljy, suola
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 535 kJ / 128 kcal
Rasva: 2,8 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,4 g
Hiilihydraatit: 19,9 g, josta sokereita 0,8 g
Proteiini: 3,9 g
Suola: 0,8 g
Ravintokuitu: 3,7 g
Kanasamosa, raakapakaste, (L)

Tämä samosa sisältää kanaa (chicken tikka), perunaa ja tusinan verran intialaisia mausteita.
Paisto-ohjeet:
Tasalämmöllä uunissa: Voit ottaa samosat tunniksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 200°C asteessa 25-35 min. Kypsän samosan pohja on ruskea. Täyte on kypsä jo ennen paistamista. Anna seistä 5-10 min paistamisen jälkeen.
Ainesosat:
vesi, vehnäjauho, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), kana, laktoositon jogurtti, lisäaineeton perunahiutale, rypsiöljy, sipuli, valkosipuli, inkivääri, sokeri, suola, mausteet.
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 980 kJ / 234 kcal
Rasva: 11,5 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,5 g
Hiilihydraatit: 22,8 g, josta sokereita 4,0 g
Proteiini: 9,6 g
Suola: 1,0 g
Ravintokuitu: 2,2 g
Viipurinrinkeli, kypsä pakaste, (L)

Viipurinrinkelit ovat wanhanajan karjalainen herkku. Meiltä saat kardemummalla ja muskottikukalla maustetut rinkelit tyydyttämään makean ja nostalgian nälkääsi.
Sulatusohjeet:
Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan.
Ainesosat:
Vehnäjauho, laktoositon vispikerma, vesi, sokeri, kananmuna (voiteluun), hiiva, kardemumma, muskottikukka
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1384 kJ / 330 kcal
Rasva: 9,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,1 g
Hiilihydraatit: 52,8 g, josta sokereita 12,4 g
Proteiini: 6,9 g
Suola: 0,2 g
Ravintokuitu: 1,9 g
Rahkapiirakka, kypsä pakaste, (L)

Suussasulavaa rahkaa pullataikinapohjalla. Piirakkaa maustaa pohjaa varten tuorejauhetun kardemumman lisäksi täytteeseen raastettu ja mehustettu sitruuna.
Sulatusohjeet:
Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan.
Ainesosat:
Vehnäjauho, laktoositon vispikerma, vesi, sokeri, laktoositon jogurtti, kananmuna, sitruuna, hiiva, kardemumma, suola, vanilliinisokeri
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1193 kJ / 285 kcal
Rasva: 9,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,0 g
Hiilihydraatit: 43,0 g, josta sokereita 12,2 g
Proteiini: 6,1 g
Suola: 0,4 g
Ravintokuitu: 1,5 g
Banaanikakku, kypsä pakaste, (L)

Täyteläinen banaanikakkumme, tai amerikkalaisittain banana bread, saa makeutensa banaaneista. Kakkua koristavat pekaanipähkinät.
Sulatusohjeet:
Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.
Ainesosat:
Banaani, vehnäjauho, rypsiöljy, pekaanipähkinä, sokeri, kananmuna, laktoositon jogurtti, vanilliinisokeri, leivinjauhe, vaniljasiirappi (happamuudensäätöaine: sitruunahappo, säilöntäaineet: E202, E211), kaneli, suola
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1273 kJ / 304 kcal
Rasva: 17,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,6 g
Hiilihydraatit: 31,7 g, josta sokereita 13,8 g
Proteiini: 4,7 g
Suola: 0,2 g
Ravintokuitu: 2,1 g
Limepiirakka, kypsä pakaste

Floridan auringosta kotoisin oleva limepiirakka (key lime pie). Raastamme ja mehustamme aina tuoreet limet näitä varten.
Sulatusohjeet:
Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.
Ainesosat:
Makeutettu kondensoitu maito, digestive-keksi (vehnäjauho, sokeri, palmuöljy, glukoosifruktoosisiirappi, suola, nostatusaineet E500, E330, E503, saattaa sisältää maitoa, seesamia), tuorejuusto, kananmuna, laktoositon voi, laktoositon vispikerma, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), vanilliinisokeri
Ravintosisältö / 100 g:
Energia: 1283 kJ / 307 kcal
Rasva: 18,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 9,7 g
Hiilihydraatit: 30 g, josta sokereita 20,7 g
Proteiini: 5,4 g
Suola: 0,7 g
Ravintokuitu: 0,5 g