Pakasteet

Karjalanpiirakka (riisi), raakapakaste, (L)

aitopiirakka_edited.jpg

Suomalainen ikiklassikko. Maista meidän käsintehtyjä karjalanpiirakoita, joiden ohuet rapsakat kuoret ovat täyttä ruista ja kätkevät sisäänsä täyteläisen riisipuuron. 

Karjalanpiirakkamme on Aito perinteinen tuote, koska noudatamme EU:n karjalanpiirakka-nimisuojaa.

Paisto-ohjeet

Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes puuro alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.

Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.

Ainesosat:

Vesi, laktoositon täysmaitojuoma, ruisjauho, puuroriisi, suola

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 493 kJ / 118 kcal

Rasva: 1,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,6 g

Hiilihydraatit: 21,1 g, josta sokereita 1,3 g

Proteiini: 3,6 g

Suola: 0,6 g

Ravintokuitu: 3,4 g

Peruna-sipulipiirakka, raakapakaste, (VE)

IMG_6765_edited.jpg

Valikoimaamme kuuluvat myös piirakat, joissa on täytteenä perunaa ja paistettua sipulia. Tämä maistuu vegaaneillekin.

Paisto-ohjeet

Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes täyte alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla tai öljyllä. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.

Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.

Ainesosat:

Vesi, ruisjauho, lisäaineeton perunahiutale, sipuli, rypsiöljy, suola

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 498 kJ / 119 kcal

Rasva: 2,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2 g

Hiilihydraatit: 19,9 g, josta sokereita 0,8 g

Proteiini: 2,7 g

Suola: 0,7 g

Ravintokuitu: 3,7 g

Vegaanisamosa, raakapakaste, (VE)

IMG_5893_edited.jpg

Samosat ovat maukkaita intialaisia leivonnaisia, joita voi nautiskella niin lounaalla kuin päivällisellä. Vegaanisen samosamme resepti tulee Rakan kotoa Intiasta. Kaikki samosamme ovat terveellisempää mallia, koska ne paistetaan uunissa sen sijaan, että ne uppopaistettaisiin öljyssä. Samosa maistuu erinomaiselta etenkin chutneyn tai ketsupin kera.

Paisto-ohjeet

Tasalämmöllä uunissa: Voit ottaa samosat tunniksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 200°C asteessa 25-35 min. Kypsän samosan pohja on ruskea. Täyte on kypsä jo ennen paistamista. Anna seistä 5-10 min paistamisen jälkeen.

Ainesosat:

Vesi, vehnäjauho, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), kukkakaali, lisäaineeton perunahiutale, rypsiöljy, sokeri, suola, inkivääri, mausteet.

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 716 kJ / 170 kcal

Rasva: 7,6 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,2 g

Hiilihydraatit: 21,9 g, josta sokereita 2,4 g

Proteiini: 3,0 g

Suola: 1,0 g

Ravintokuitu: 2 g

Lihasamosa, raakapakaste, (L)

lihasamosa_edited.jpg

Lihasamosan täyttävät nauta-sikajauheliha, peruna ja intialaiset mausteet.

Paisto-ohjeet

Tasalämmöllä uunissa: Voit ottaa samosat tunniksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 200°C asteessa 25-35 min. Kypsän samosan pohja on ruskea. Täyte on kypsä jo ennen paistamista. Anna seistä 5-10 min paistamisen jälkeen.

Ainesosat:

Vesi, vehnäjauho, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), laktoositon jogurtti, nauta-sikajauheliha, paprika, lisäaineeton perunahiutale, sipuli, rypsiöljy, sokeri, suola, valkosipuli, mausteet.

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1146 kJ / 274 kcal

Rasva: 17,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,5 g

Hiilihydraatit: 18,9 g, josta sokereita 1,9 g

Proteiini: 11,4 g

Suola: 1,0 g

Ravintokuitu: 2,4 g

Finnabon, kypsä pakaste, (L)

IMG_6019_edited_edited.jpg

Finnabon-pullassa suomalainen korvapuusti kohtaa Amerikan serkkunsa, cinnamon bunin. Tuorejauhetut kardemumma ja kaneli antavat Finnabonillemme valloittavan maun.

Sulatusohjeet

Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan. Sulatetusta Finnabonista saa halutessaan taianomaisen air fryerissa (ilmakypsennin, 200°C, 2-3 min)

Ainesosat:

Vehnäjauho, laktoositon vispikerma, vesi, sokeri, laktoositon voi, hiiva, suola, kaneli, kardemumma

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1371 kJ / 328 kcal

Rasva: 11 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,3 g

Hiilihydraatit: 49,5 g, josta sokereita 15,3 g

Proteiini: 5,9 g

Suola: 0,3 g

Ravintokuitu: 1,6 g

Suklaabrownie, kypsä pakaste, (L)

IMG_6714_edited.jpg

Mehevä amerikkalaistyylinen suklaabrowniemme tyydyttää niin makeannälän kuin suklaanhimon.

Sulatusohjeet

Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.

Ainesosat:

Sokeri, vehnäjauho, rypsiöljy, laktoositon jogurtti, tuorejuusto, kananmuna, vesi, kaakaojauhe (happamuudensäätöaine: sitruunahappo), laktoositon voi, vaniljasiirappi (säilöntäaineet: E202, E211), suola, kaneli, leivinjauhe

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1790 kJ / 427 kcal

Rasva: 24,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,4 g

Hiilihydraatit: 47 g, josta sokereita 31,7 g

Proteiini: 4,7 g

Suola: 0,5 g

Ravintokuitu: 1,7 g

Omenakakku, kypsä pakaste, (L)

omenakakku_edited.jpg

Omenakakkuamme varten keitämme tuoreista omenoista muhennoksen, jonka maustamme kanelilla. Kakkua koristavat pekaanipähkinät.

Sulatusohjeet

Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.

Ainesosat:

Omena, vehnäjauho, rypsiöljy, sokeri, pekaanipähkinä, kananmuna, laktoositon jogurtti, leivinjauhe, vaniljasiirappi (happamuudensäätöaine: sitruunahappo, säilöntäaineet: E202, E211), kaneli, suola

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1363 kJ / 325 kcal

Rasva: 20,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,9 g

Hiilihydraatit: 31 g, josta sokereita 16,8 g

Proteiini: 4,1 g

Suola: 0,2 g

Ravintokuitu: 2,0 g

Karjalanpiirakka (peruna), raakapakaste, (L)

IMG_6741_edited.jpg

Leivomme myös perunakarjalanpiirakoita, joiden täyte on keitetty täysmaitoon. Kuoret ovat niin ikään täyttä ruista.

Tämäkin karjalanpiirakkamme on Aito perinteinen tuote, koska noudatamme EU:n karjalanpiirakka-nimisuojaa.

Paisto-ohjeet

Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes täyte alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.

Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.

Ainesosat:

Vesi, laktoositon täysmaitojuoma, ruisjauho, lisäaineeton perunahiutale, suola

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 485 kJ / 116 kcal

Rasva: 1,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g

Hiilihydraatit: 20,9 g, josta sokereita 1,3 g

Proteiini: 3,6 g

Suola: 0,5 g

Ravintokuitu: 3,5 g

Poropiirakka, raakapakaste, (L)

IMG_6763_edited.jpg

Poropiirakkamme on peruna-sipulipiirakan ja kylmäsavuporon vastustamaton yhdistelmä.

Paisto-ohjeet

Kiertoilmauuni: Levitä piirakat pellille (12-15 kpl) leivinpaperin päälle ja paista 250°C asteessa 15-18 min kunnes täyte alkaa hiukan ruskistua. Sivele paistetut piirakat voilla. Jos paistat kaksi pellillistä yhtäaikaa, paistoaika on tyypillisesti 15-25 min.

Tasalämpöuuni: Yksi pellillinen kerrallaan, 15-20 min, 250-275°C.

Ainesosat:

Vesi, ruisjauho, lisäaineeton perunahiutale, kylmäsavuporo, sipuli, rypsiöljy, suola

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 535 kJ / 128 kcal

Rasva: 2,8 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,4 g

Hiilihydraatit: 19,9 g, josta sokereita 0,8 g

Proteiini: 3,9 g

Suola: 0,8 g

Ravintokuitu: 3,7 g

Kanasamosa, raakapakaste, (L)

kanasamosa.jpg

Tämä samosa sisältää kanaa (chicken tikka), perunaa ja tusinan verran intialaisia mausteita.  

Paisto-ohjeet

Tasalämmöllä uunissa: Voit ottaa samosat tunniksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Levitä leivinpaperin päälle ja paista 200°C asteessa 25-35 min. Kypsän samosan pohja on ruskea. Täyte on kypsä jo ennen paistamista. Anna seistä 5-10 min paistamisen jälkeen.

Ainesosat:

vesi, vehnäjauho, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), kana, laktoositon jogurtti, lisäaineeton perunahiutale, rypsiöljy, sipuli, valkosipuli, inkivääri, sokeri, suola, mausteet.

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 980 kJ / 234 kcal

Rasva: 11,5 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,5 g

Hiilihydraatit: 22,8 g, josta sokereita 4,0 g

Proteiini: 9,6 g

Suola: 1,0 g

Ravintokuitu: 2,2 g

Viipurinrinkeli, kypsä pakaste, (L)

IMG_5978_edited_edited.jpg

Viipurinrinkelit ovat wanhanajan karjalainen herkku. Meiltä saat kardemummalla ja muskottikukalla maustetut rinkelit tyydyttämään makean ja nostalgian nälkääsi.

Sulatusohjeet

Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan.

Ainesosat:

Vehnäjauho, laktoositon vispikerma, vesi, sokeri, kananmuna (voiteluun), hiiva, kardemumma, muskottikukka

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1384 kJ / 330 kcal

Rasva: 9,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,1 g

Hiilihydraatit: 52,8 g, josta sokereita 12,4 g

Proteiini: 6,9 g

Suola: 0,2 g

Ravintokuitu: 1,9 g

Rahkapiirakka, kypsä pakaste, (L)

20220513_091855_edited.jpg

Suussasulavaa rahkaa pullataikinapohjalla. Piirakkaa maustaa pohjaa varten tuorejauhetun kardemumman lisäksi täytteeseen raastettu ja mehustettu sitruuna.

Sulatusohjeet

Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan.

Ainesosat:

Vehnäjauho, laktoositon vispikerma, vesi, sokeri, laktoositon jogurtti, kananmuna, sitruuna, hiiva, kardemumma, suola, vanilliinisokeri

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1193 kJ / 285 kcal

Rasva: 9,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 6,0 g

Hiilihydraatit: 43,0 g, josta sokereita 12,2 g

Proteiini: 6,1 g

Suola: 0,4 g

Ravintokuitu: 1,5 g

Banaanikakku, kypsä pakaste, (L)

IMG_6728_edited.jpg

Täyteläinen banaanikakkumme, tai amerikkalaisittain banana bread, saa makeutensa banaaneista. Kakkua koristavat pekaanipähkinät.

Sulatusohjeet

Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.

Ainesosat:

Banaani, vehnäjauho, rypsiöljy, pekaanipähkinä, sokeri, kananmuna, laktoositon jogurtti, vanilliinisokeri, leivinjauhe, vaniljasiirappi (happamuudensäätöaine: sitruunahappo, säilöntäaineet: E202, E211), kaneli, suola

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1273 kJ / 304 kcal

Rasva: 17,2 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,6 g

Hiilihydraatit: 31,7 g, josta sokereita 13,8 g

Proteiini: 4,7 g

Suola: 0,2 g

Ravintokuitu: 2,1 g

Limepiirakka, kypsä pakaste

lime_edited.jpg

Floridan auringosta kotoisin oleva limepiirakka (key lime pie). Raastamme ja mehustamme aina tuoreet limet näitä varten.

Sulatusohjeet

Anna sulaa huoneenlämmössä ainakin tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.

Ainesosat:

Makeutettu kondensoitu maito, digestive-keksi (vehnäjauho, sokeri, palmuöljy, glukoosifruktoosisiirappi, suola, nostatusaineet E500, E330, E503, saattaa sisältää maitoa, seesamia), tuorejuusto, kananmuna, laktoositon voi, laktoositon vispikerma, kasvimargariini (rapsi, palmu, kookos), vanilliinisokeri

Ravintosisältö / 100 g:

Energia: 1283 kJ / 307 kcal

Rasva: 18,3 g, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 9,7 g

Hiilihydraatit: 30 g, josta sokereita 20,7 g

Proteiini: 5,4 g

Suola: 0,7 g

Ravintokuitu: 0,5 g